Jeftin mejkover sobe u jednom potezu: prekrivači

U hladnim jesenjim i zimskim popodnevima i večerima društvo nam, gotovo redovno, prave čaj, kafa ili topla čokolada i – prekrivači. Nonšalantno prebačeni preko troseda ili fotelje, oni mogu postati šik zimski detalj svake prostorije. Međutim, da li ste razmišljali o tome da prekrivači mogu, u samo jednom potezu, i veoma jeftino, uneti i veće promene u Vaš dom?

 

Nov izgled dnevnog boravka

 

Upravo tako – ceo dnevni boravak možete promeniti ako prekrivači budu dodati na sofu, trosed ili fotelju. Ove elemente možete i u potpunosti prekriti materijalima istog dezena ili se možete poigravati različitim šarama.


Jednobojni prekrivači na foteljama mogu biti spareni sa raznobojim teksturama ili obrnuto, te ćete veoma jeftino, bez kupovine novog nameštaja ili presvlačenja mebla, dobiti novu čitavu ugaonu garnituru.


Dobra ideja su i presavijeni prekrivači koji pokrivaju samo sedalni deo. Osvežiće prostor pre dolaska gostiju, mogu sakriti pohaban mebl, ali i služiti za pokrivanje tokom popodnevne dremke. Idealno rešenje.


Prekrivači mogu biti odabrani i samo za fotelje, a pogotovo su interesantni oni sa orijentalnim motivima jer se dobro uklapaju uz klasične boje drveta.

 

Prekrivači za miran san u spavaćoj sobi

 

U spavaćoj sobi prekrivači mogu uneti zaista brze promene u enterijer i učiniti ga toplijim ili otmenijim po potrebi.
Za dašak luksuza pre spavanja predlažemo da izabrani prekrivači budu belo-bež kitnjastog dezena ili sa romantičnim ljubičastim nijansama. Koja god boja da dominira u ovoj sobi, ovi pastelni tonovi će se lako uz nju uklopiti.

 

Topliji radni prostor


Ako u svom radnom kutku imate dvosed ili fotelju, ne zaboravite da će u zimskim danima biti potrebni i prekrivači kako biste se ugrejali i Vi i prostorija tokom rada.


Za inspiraciju i koncentraciju odlične su ljubičasta i plava boja, te je predlog da i prekrivači za radnu sobu budu u ovim tonovima.

 

Sasvim nova dečja soba

 

Dečje aktivnosti trebalo bi da prate i dinamične promene samo njihovog enterijera, a najlakše je menjati izgled kreveta u njihovoj sobi.


Zato je ujedno i najjednostavnije da prekrivači u njihovom ambijentu često budu menjani. Umesto njih, možete koristiti i mekanu ćebad sa dva lica, veoma praktičnu za efikasne izmene prostorije i, još bitnije, veoma toplu.


I prekrivači i ćebad lako se slažu sa različitim jastučićima, čiji izgled takođe uvek možete menjati ako nabavite jastučnice u različitim bojama. Veselo i razigrano, baš kao što su i deca.


Uradi sam: retro držači za prekrivače

 

Na kraju krajeva, prekrivači mogu imati i samo svoju osnovnu namenu, odnosno služiti za zagrevanje u hladnim danima. Ali čak i tada, oni mogu postati veoma upečatljiv akcenat enterijera.


Umesto da ih sakrivate od pogleda u ormarima, prefarbajte stare merdevine u neku pastelnu boju i na njih dodajte šik prekrivače u raznim bojama, manju ćebad ili pončo. Tako će Vam mekani i dragi materijali uvek biti pri ruci, a istovremeno će delovati i veoma šik.


Druga opcija jeste da se prekrivači ležerno prebace preko, za zid čvrsto pričvršćenih, jakih drvenih ofingera išaranih nežnim tonovima ili preko jedne neobrađene drvene grane u beloj boji.


I, za sam kraj, prekrivači mogu biti smešteni i u velike, plitke pletene korpe, onda kada ne ušuškaju Vas.