Originalni pokloni za sve prilike

U nedoumici ste kakav poklon da izaberete dragoj osobi, a ne biste voleli da to bude nešto „već viđeno“, obično i neoriginalno? Maštoviti pokloni su onda pravo rešenje za Vas. Ako ih birate prema određenoj prilici, sigurno će izazvati oduševljenje.

pokloni
Pokloni za rođendane


Originalni pokloni za rođendane trebalo bi da budu ujedno funkcionalni i estetski predmeti, birani u skladu sa ukusom slavljenice ili slavljenika. Za dame su izuzetno interesantni pokloni poput neobičnih kutija ili tacni za nakit, dekorisani nežnim bojama i zanimljivim dezenima. Jači pol više će oduševiti praktični pokloni, poput pljoske, malog stonog fudbala, kišobrana koji može stati u torbu ili držača za koverte ili druge sitnice za radni sto. Školarce, decu i tinejdžere, obradovaće originalni pokloni koji će uneti osveženje u školske torbe, poput zanimljivih graničnika za knjige, retro sveski ili notesa i koferčića, u koje će lako stati svi predmeti za slobodne aktivnosti.


Novogodišnji praznici


Nova godina uvek je prilika da pokloni pokažu koliko nam je stalo do nekog, makar i sitnicama poput džepnog ogledala, priveska za ključeve, zanimljive sveske sa olovkom ili, za decu, puzzle igračke. Za novogodišnje praznike mogu se birati i pokloni u vidu detalja za enterijer, poput originalnih tacni ili šolja ili keramičkih teglica za kozmetiku.

 

Pokloni za Dan zaljubljenih i godišnjice


Dan zaljubljenih ili godišnjica braka ili veze uvek su povod da unikatni pokloni stupe na scenu, te će kutije sa raznim romantičnim natpisima biti pun pogodak za darivanje. Jači pol će oduševiti mini-bilijar ili držač za laptop, dok će dame obradovati nešto nežniji i „girly“ pokloni: krojačka lutka za odlaganje najdraže haljine, kristalna bočica sa priveskom, stono ogledalo ili ramovi za slike.


Venčanja


Vančanja nisu rezervisana samo za skupe darove, već se mladencima mogu pokloniti i originalni predmeti. Ukoliko idete na svadbu nekih bliskih osoba i poznajete njihov ukus, pokloni u vidu retro stočića za kafu, držača za cveće ili podne ili stone lampe takođe će izazvati oduševljenje. Ne zaboravite da poklonu pridodate i prigodnu čestitku, zanimljivo dizajniranu.

 

Krštenja


Pokloni za krštenja uglavnom podrazumevaju igračke ili odeću, ali Vi možete bolje od toga: birajte, na primer, predmete za dečiju sobu, poput zanimljivih slika za decu sa životinjama, ili izradite fotografije porodice koja slavi ovaj događaj i poklonite im zidni ram iz više delova. Ovakvi pokloni radovaće i mališane i mame i tate.


Pokloni za slavu ili useljaj


Za slavu ili useljaj uvek je dobro darovati predmete za kuću, bilo dekorativne ili one praktične. Pokloni tada mogu biti i set tanjira ili divnih šolja, kao i kutije oblikovane kao knjiga za strastvene čitače, lako uklopive sa velikom bibliotekom ili policom za knjige. Pokloni kao što su satovi ili topli prekrivači takođe su uvek dobrodošli, a one koji gaje i vole cveće radovaće se originalnim saksijama i vazama. I sveće u bogato ukrašenim svećnjacima neće nikoga ostaviti ravnodušnim, pogotovo ne one koji polažu u izgled svog doma. Sa druge strane, za sve kojima je kuvanje i hobi i strast su pokloni poput činija, rukavica za vruće ili postolja za kolače.