Osmislite najlepše romantično veče uz savršene detalje

Svako ima drugačiju predstavu o tome kako romantično veče treba da izgleda, ali šta god odlučite da radite, potrebno je planiranje i vreme da bi ono bilo savršeno.

 

Iako su spontani izlasci zabavni i vredni pamćenja, ponekad vam je baš potrebno i specijalno romantično veče, naročito u situacijama kada se obeležava godišnjica ili rođendan. Poenta je u tome da ste zajedno, na jednom mestu, bez ikakvih smetnji, pa se u potpunosti možete posvetiti jedno drugom. Za opuštanje vam mogu pomoći romantični svecnjaci i mirisljave svece ili aroma lampe, prirodno ili vestacko cvece.

 

Sveća kao nezaobilazni detalj romantične večeri


Ništa ne podseća na romantiku kao sveće. Bilo da se koriste za intimnu večeru, opuštajuću kupku ili kao osvetljenje spavaće sobe, nežno treperenje svetla sveće stvara atmosferu koja je neporecivo romantična.


Ne postoji mnogo studija o tome kako sveće utiču na ljude. Međutim, ono što se zna jeste da smo veoma osetljivi na promenu svetlosti. Prigušeno svetlo govori našem telu i mozgu da je vreme za odmor, zbog čega postajemo opušteniji i manje napeti. Svetlost mirisljave svece ili neke obicne, idealan je izbor za romantičnu večeru jer osvetljava samo hranu ili vas dvoje i ne pruža mogućnost da vam nešto iz okoline privuče pažnju.


I ono što je još lepše, prigušeno svetlo čini da se zenice šire, što je podsvesni signal privlačnosti. Zenice se šire kada smo uzbuđeni zbog nečega ili nekoga. Zato su sveće nezamenljiv i nezaobilazan detalj svake romantične večeri.

 

 

Svecnjaci i mirisljave svece za romantičnu večeru u kući


Isplanirajte večeru pod svetlošću sveća u vašem domu. Lepo postavite i dekorišite sto. Na stolu bi trebalo da se nalaze svecnjaci u stilu planirane večere – klasični, jednobojni, moderni, šareni – i u skladu sa priborom za jelo. Mirisljave svece upalite pre večere da vas njihov miris podseti na neke drage trenutke, na hranu koju ste jeli nekada ili mesto na koje ste prvi put putovali. Za vreme večere upotrebite obične sveće da vam ne kvare miris hrane. Pripremite omiljeno jelo voljene osobe ili nešto drugo što znate dobro da spremite. Potrudite se da odaberete kvalitetno vino, koje će se odlično slagati uz jelo. Različita hrana zahteva različite vrste vina. O izboru se posavetujte sa prijateljima ili potražite savet u vinariji u kojoj kupujete vino. Ako niste iskusan kuvar, zamolite nekog da vam pomogne. I ne zaboravite dezert, npr. jagode u čokoladi.


Mirisljave svece će biti divan dodatak relaksirajućoj masaži, toploj kupki ili romantičnoj atmosferi spavaće sobe posle večere.

 

Aroma lampe i vestacko cvece za večeru na otvorenom


Možda ste te sreće da živite blizu mora ili obeležavate neki važan trenutak baš u periodu kad ste na letovanju, pa vam više romantike od zalaska sunca na plaži ili terasi hotela nije ni potrebno. Miris mora i morskih plodova, opuštenost i sreća kakvom odišete samo na odmoru, pravi su afrodizijaci.


Međutim, i ako živite u kući sa dvorištem ili stanu sa terasom, možete prirediti nesvakidašnje romantično veče. Lagana muzika u pozadini, aroma lampe za opuštanje i vestacko cvece za ulepšavanje dosadne i dotrajale terase ili miris prirodnog cveća iz vaše bašte i veče može da počne. Na terasi ili u bašti sto za dvoje, na njemu najlepši porcelan i svetlucavi escajg i čaše za vino. Iz kuhinje dopire miris hrane, gasite aroma lampe, palite sveće i svi viseći svećnjaci, dotad neprimetni, podstiču novi nalet romantike. Hrana ukusno pripremljena i prava letnja, osvežavajuća. Šampanjac, sangrija ili muskat napola ispijeni i veče je uspelo, skoro savršeno.


Savršene detalje možete pronaći kod nas u HomeArt-u. Tu smo da pružimo savet i ponudimo veliki izbor nezamenljivih sitnica.