Uskršnja dekoracija stola: detalji koji čine razliku

Uskrs je još jedan od divnih povoda za okupljanje šire porodice i prijatelja. To znači goste. Bilo da idete u goste, ili vam dolaze. A kako nam je svima bitno da koga god nam uđe u naš dom ugostimo kako dolikuje, za ovu priliku potrebno nam je par detalja koji bi poslužili kao ukrasi za Uskrs.

Centralno mesto svih prazničnih okupljanja je trpeza. Ma gde bili i ma šta radili tog dana, svi se okupimo oko stola za vreme ručka ili večere. A dekoracija stola igra jako bitnu ulogu u doživljalju i kreiranju sećanja na taj poseban dan.

Evo nekoliko ideja šta bi mogla da bude dobra uskršnja dekoracija ili originalni pokloni, a deo je vintidž ponude Home Art-a.

 

 

Ukrasi za Uskrs za nesvakidašnju dekoraciju stola


Sveće. Ne možeš pogrešiti sa svećama. Romantične su. Dekorativne. Razigrani plamen uvek čini da atmosfera bude produhovljena, topla, i odlične su kao detalj na uskršnjoj trpezi. Možeš napraviti dve manje grupice sitnijih sveća na stolu, a između rasporediti hranu i ostale dekoracije.

Zato je Sveća Jaje koje HomeArt ima u četiri različite boje, crvena, narandžasta, žuta i zelena odlično kao uskršnja dekoracija, odnosno dekoracija stola. Možete grupisati jednu boju, ili kombinovati dve tri ili sve četiri, na centru stola, razdvojene, kako god vama odgovara.

Poslužavnik. Ovaj okrugli poslužavnik nežno zelene boje u kom možete izneti vaša ofarbana jaja pred goste namenjena za kucanje, idealan je za tu priliku. Lagan je, jednostavanog oblika i nežne boje, pa će dodatno u prvi plan staviti jarko bojena jaja. Sa njim je idealno upariti bambus posudu u kojoj možete poslužiti salatu ili voće.

Takođe, kao držač za jaja možete vam poslužiti jednostavna, a praktična drvena tacna i to u kombinaciji sa papirnim korpicama u koje biste ubacili farbana jaja.

Uskršnja dekoracija stola svakako treba da sadrži i neki cvetni aranžman ili makar jedan cvet, koji će uneti dodatnu svežinu u prostor. Kao idealna kombinacija sa već predloženim detaljima uklopila bi se i vaza u istim tonovima.

Za kraj, goste umesto tradicionalno kafom možete poslužiti nekim od čajeva iz čajnika u dizajnu koji nikad ne izlazi iz mode. Čajevi koje preporučujemo za ovu priliku, a koji će sigurno prijati vašim gostima, a sigurno i vama su kamilica, šipak, hibiskus, čaj od jabuke, matičnjak, hrizantema, kao i sladić. Umesto klasičnog zaslađivanja šećerom, izaberite zdraviju i ukusniju varijantu - med. 

Uz čaj, goste možete poslužiti domaćim biskvitima na sjajnom postolju za kolače.


U gostima – originalni i neobični pokloni

 

S druge strane ako ste vi ti koji idu u goste, bilo bi lepo doneti poklon. Originalni pokloni su nešto što nije lako izabrati. Savetujemo vam da to bude nešto od upotrebne vrednosti, kao na primer zidni sat u obliku životinja ili ram za slike. Neobični pokloni brzo nađu i mesto i svrhu u kući domaćina. Zato se ne treba plašiti pri izboru nečeg nesvakidašnjeg, i drugačijeg.

Naravno, ovo su samo neke od ideja. Na kraju krajeva, ukrasi za uskrs kao i originalni pokloni, mogu biti bilo šta, a vi slobodno možete prema potrebama i ličnom ukusu da izaberete i pravite kombinacije sa sajta koje vama najviše odgovaraju.

Najbitnije od svega je da vam taj dan prođe u radosti i veselju i zauvek ostane u lepom sećanju.

Hristos vaskrese. Srećan Uskrs.


Autor teksta: Mladen Lukešević