Tegle su ponovo u modi

Izumljene i patentirane sredinom 19. veka, napravljene od stakla kao prirodnog i zdravog materijala, sa hermetičkim poklopcem ili onim na navoj, tegle su idealne i veoma korisne u kuhinji za skladištenje namirnica i očuvanje njihove svežine. Pored svoje praktične vrednosti, tegle i teglice, flaše i flašice, i ostala staklena ambalaža, same su po sebi ukras svake police, pregledne su i funkcionalne, lake za održavanje, što sve zajedno čini da vaši kuhinjski elementi uvek budu u trendu, uredni i čisti. 

 

ukrasna tegla vaza cvece

 

Staklena ambalaža za red u kuhinji


Kako biste u vašoj kuhinji postigli efekat urednosti vreme je da stare plastične ili neke druge posude zamenite novim. Staklena ambalaža različitih oblika i veličina, kao i modernog dizajna, sa šarama ili bez njih, sa ili bez poklopca, svakako će uneti i red i radost u vaše svakodnevne kuhinjske obaveze. U njima možete držati sve potrebne namirnice, od sitnih začina do testenina raznih oblika i boja, pa čak i neke sitnice koje do sada nisu mogle da nađu svoje određeno mesto, kao što su pampuri, poklopci, gumice za tegle, korpice za mafine i slično. Šarolikost boja, začina i sadržaja (s obzirom na to da su staklene teglice providne) pružiće vam radost svaki put kada otvorite neki od kuhinjskih elemenata.
Ali, da li ste nekada razmišljali o tome na koliko različitih načina može još da se upotrebi staklena ambalaža?

 

Ukrasne tegle i staklene teglice za dekoraciju doma


Ne samo u kuhinji, u praktične svrhe za čuvanje hrane ili pripremu zimnice, sokova i slatkih đakonija, ukrasne tegle možete korisno upotrebiti i kao držače za kozmetičke ili zubne četkice, ili kao vaze za cveće, a stare flaše i staklene teglice ukrasiti i iskoristiti ih kao savršene dekorativne detalje za ceo vaš dom. Sa njima možete oplemeniti svaki prostor u kući, od hodnika do terase.


Podsećamo vas na neke od dobro poznatih ideja. Okrugle staklene teglice idealne su za sadnju sitnijih biljaka (začini, kaktus, mahovina). Dno teglice ukrasite šarenim kamenčićima, a po njemu pospite humus i posadite biljke. Staklene teglice možete dekorisati školjkama i upotrebiti za čuvanje najdražih uspomena sa vaše omiljene plaže ovog leta. Za udobnu atmosferu u vašem enterijeru mogu vam poslužiti i teglice različitih veličina i oblika tako što ćete od njih napraviti staklene svećnjake ili lampe. Sveću možete samo položiti u teglu ili je nanovo pretopiti da bi popunila unutrašnjost, a od ukrasne tegle ili stare flaše možete napraviti lampu tako što ćete u nju uvući dekorativne novogodišnje lampice. U koji god položaj da je postavite, uspravno, položeno ili na zid, ova jednostavna a lepa lampa biće pravi romantični doživljaj.


Ukrasne tegle možete i sami napraviti i ukrasiti ih sa vrlo malo različitog materijala. U zavisnosti od potreba i inspiracije za to možete koristiti akrilne boje za staklo, boje u spreju, lepak, osušeno poljsko cveće, ukrasnu slamu, trakice raznih boja, kanap, čipkane tkanine, stare fotografije, školjke, perle, pužiće, raznobojne kamenčiće, šljokice, zvezdice, peruške... upotrebite sve što vam dođe pod ruku. I pustite da vas mašta vodi.

 

Budite u trendu jer tegle su ponovo u modi – online prodaja tegli


Zahvaljujući današnjoj popularnosti zdrave hrane, i staklena ambalaža je ušla na velika vrata u svet savremenih trendova. Zbog svoje veoma pristupačne cene prodaja tegli u poslednje vreme je znatno porasla, jer salate, šejkove i smutije najlakše ćete pripremiti i poneti sa sobom na posao u teglici ili flašici. Što je najvažnije, zdrave namirnice dugo će ostati i sveže. 

 

Sigurno ste čuli i za nove trendove u otvaranju tegla barova. Ovo je divna prilika da vam predložimo mali, kućni tegla parti. Deca će obožavati ovu ideju, pa čak i ako u tegli bude zeleni smuti. Eto pravog povoda da probaju nešto što do sada niste uspeli da ih nagovorite. Sigurni smo da neće moći da odole našim raznobojnim teglicama sa slamčicom u obliku sijalice na primer.


Staklena ambalaža je ponovo u modi, a sa HomeArt-om online prodaja tegli širokog asortimana nikad nije bila lakša. Iskoristite povoljne akcije i kupite tegle već od 76,80 RSD.