Fantastične ideje za preuređenje vašeg kupatila

Kupatilo je, sasvim sigurno, jedna od najfunkcionalnijih prostorija u svakoj kući. Međutim, čest problem kod kupatila jeste njegova veličina. Svakome je veoma bitno da ono bude što veće i komfornije, s obzirom na to da je kupatilo mesto u kojem provodimo mnogo vremena, mesto gde se opuštamo i odmaramo nakon dugog i teškog dana. Samim tim logična je potreba da ono bude prostrano i udobno, ali čak i ukoliko ono to zaista nije, postoje mnogi trikovi kako da učinite da vaše kupatilo izgleda veće. Pitanje je samo kako urediti kupatilo i kako na najbolji mogući način iskoristiti svaki centimetar prostora? Zato vam preporučujemo da pogledate neke naše savete i ideje za kupatilo koje sigurno možete primeniti i u svom domu.

 


Učinite da vaše kupatilo izgleda veće nego što zaista jeste


Uređenje malih kupatila bez dileme je pravi izazov, ne samo za ljude koji žele sami da srede svoje kupatilo, već i za sve one koji se profesionalno time bave. Ali ne očajavajte, postoji mnogo načina da vaše maleno kupatilo postane veće nego što je stvarno. Samo je potrebno upotrebiti malo veštine i mašte i sigurno ćete uspeti da izvučete najbolje iz svog kupatila i pokazati da možete imati elegantan i stilizovan prostor i na tako maloj površini.


Prva stvar je kombinacija boja. Veseli tonovi na zidu i svetlije nijanse pločica "otvoriće" prostoriju, a neka od dekorisanih zavesa za tuš kabinu sigurno će dodatno oplemeniti vaše kupatilo. Uz to, kupatilska prostirka različitih oblika, boja i dezena doprineće da se u svom kupatilu osećate veselo, opušteno i da uvek sa radošću poželite da uđete unutra.


Ono što će sigurno svaki dizajner enterijera da vam preporuči kada je u pitanju uređenje malih kupatila jeste da iskoristite svaku dimenziju u svom prostoru. Pa ako ste već popunili svaku širinu i dužinu, onda idite u visinu. Police iznad vodokotlića sjajan su način za uštedu prostora, a kupatilski organizator na najbolji mogući način će vam pomoći da sve higijenske i kozmetičke preparate čuvate na jednom mestu, uredno i pedantno.

 

Obratite pažnju i na dekoraciju vašeg kupatila


Ukoliko želite da i vaše kupatilo odiše elegancijom i stilom, bilo ono malo ili veliko, onda je svakako neophodno da nabavite pravu dekoraciju za kupatilo. Stakleni dozeri za tečni sapun u različitim bojama savršen su ukras za vaše kupatilo i sigurno će odlično pristajati na svakom lavabou. A za one koji ipak vole da koriste standardni sapun, tu su sjajne kutijice ili držači za sapun koji će čuvati higijenu vašeg sapuna i sprečiti vlagu da prodre do njega. Čaša za četkice za zube izrađena od različitih materijala i različitih oblika, boja i dezena savršen su detalj za vaše kupatilo, a pored toga vrlo su praktične i svrsishodne.

 

Kada razmišljate kako urediti kupatilo sigurno jedan od glavnih problema, pogotovo ako nemate dovoljno prostora, jeste ogledalo. Ono je neophodno svima, ali čini se da uvek zauzme pola zida. Zato je pravo rešenje za manja kupatila okruglo ogledalo, koje pored toga što je praktično, odlično izgleda na svakom zidu. Korpe za veš takođe su veoma bitna stvar u svakom kupatilu, a ukoliko se odlučite za neku od ovih neobičnih oblika i dezena sigurno nećete pogrešiti, jer pored što su korisne, mogu biti odlična dekoracija za kupatilo.